Proper | Interieur Weesperzijde Amsterdam
159
single,single-portfolio_page,postid-159,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Interieur Weesperzijde Amsterdam

Datum

2018

Categorie
badkamer, interieur, kast, keuken
Over dit project

Sixties aan de Amstel (Weesperzijde 99)

 

Oorspronkelijk gebouwd als verbandmiddelenfabriek en na gebruik als hoofdkantoor van de Amsterdamse brandweer is het complex aan de lommerrijke Weesperzijde getransformeerd naar 22 spectaculaire woningen. De in 2016 casco opgeleverde voormalige directiewoning heeft Proper in samenwerking met de bewoner / stemacteur Ilari Hoevenaars, architect Julien Kummer en aannemer Jasper Nieuwkoop opnieuw ingericht en dit jaar opgeleverd.

De basisvorm van de woning is een lange rechthoekige doos. Hierbinnen bevindt zich een kleinere doos met daarin verborgen een geluidsstudio, badkamer, toilet en washok. Aan de voorzijde, in de woonkamer, vormt een ingebouwde nis een knusse bedstee, met uitzicht op de Amstel. Aan de zijkant, in de ruime en lichte doorgang van voor naar achter, is de keuken aan de kleinere doos gebouwd. Aan de achterzijde bevinden zich werk- en slaapvertrek. De consequent doorgevoerde lattenwand verbindt de voor- en achterzijde van de woning en maakt het tot een geheel.

Vanaf het moment dat je de woning binnen stapt, ga je terug in de tijd. De inrichting is bohemien en ademt de sfeer van de jaren 60.

De gebruikte materialen zijn met zorg en liefde gekozen en zodanig afgewerkt dat ze harmonieus aansluiten bij het vintage-meubilair en de mid century modern stijl van het hele huis.

Het notenfineer in combinatie met het gele mdf versterkt de nostalgische uitstraling van de keuken. Het in zacht gepoederd roze geschilderde osb in de badkamer geeft de badkamerwanden een subtiele structuur en contrasteert met het gladde oppervlak van het wastafelmeubel en de tegelmuren. Het groen en roodbruin geschilderde berkenmultiplex van de kastenwand, annex scheidingswand in de werk/slaapkamer sluit aan bij het kleurenpalet van het uitbundige bloemenbehang.

Met oog voor detail, precisie en vooral veel plezier heeft Proper aan deze opdracht gewerkt. Dit project is een uitzonderlijk voorbeeld van hoe met een scala aan materialen een unieke en persoonlijke sfeer gecreƫerd kan worden: een waar huzarenstukje.

 

fotografie : Wouter van der Sar